Tarieven en vergoedingen


Mourning Comes staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, onder nummer 68577850.

Tarieven

Kennismakingsgesprek: Gratis*
Voorafgaand aan de individuele rouwbegeleiding leer ik je graag iets beter kennen tijdens een kennismakingsgesprek. Aan de hand van dit gesprek bepalen we samen of en hoe ik jou het beste kan helpen.

Individuele rouwbegeleiding: € 65,- per uur

De duur van de individuele rouwbegeleiding is afhankelijk van de hulp die jij nodig hebt en het doel dat jij graag wilt bereiken. We bepalen gezamenlijk het aantal consulten. Na vier begeleidingsuren evalueren we hoe het gaat en of het aantal consulten nog passend is.

De meeste mensen zijn met negen consulten goed geholpen. Heb je een complexe hulpvraag? Denk dan aan gemiddeld twintig consulten.

* Als na het kennismakingsgesprek blijkt dat je toch geen behoefte hebt aan rouwbegeleiding, dan betaal je eenmalig 25 euro.


Wandelbijeenkomst: € 2,- per persoon
Wekelijks wandel ik door het Westland en omgeving. Je komt op een informele manier in contact met anderen. Tegen betaling van 1 euro kun je een familielid of vriend meenemen. De duur van de wandeling is ongeveer 30 minuten.

Twijfel je over het deelnemen aan een groepsactiviteit, wil je meer informatie over de individuele rouwbegeleiding of wil je even sparren? Stuur een berichtje, er is heel veel mogelijk!

Vergoedingen

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden individuele rouwbegeleiding. Ik raad je aan om contact op te nemen met je verzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Neem ook eens een kijkje op de website van de ZorgWijzer.

Informeer ook eens op je werk bij personeelszaken of de bedrijfsarts. Het kan zijn dat je recht hebt op een vergoeding voor therapie. Werkgevers vinden het ook prettig dat jij weer snel en geconcentreerd aan het werk kan gaan.

Heb je een Persoons Gebonden Budget (PGB)? Dan kun je een vergoeding krijgen. Het is ook mogelijk om een PGB aan te vragen. Dat doe je bij de gemeente waarbij je staat ingeschreven. De gemeente beslist of mijn hulp passend is bij jouw hulpvraag.

Wel of geen verwijsbrief?

Je hoeft niet eerst langs je huisarts of een ggz-instelling. We kunnen meteen aan de slag. Weet je niet zo goed of en hoe je geholpen wilt worden? Laat het weten, dan denk ik met je mee.